Home » Over Birdie Rock

Over Birdie Rock

Menstruatie is een natuurlijk proces maar toch heerst er nog steeds een groot taboe op. Daarnaast beschouwen jonge tienermeisjes menstruatie als iets dat bij oudere meiden of volwassenen hoort, het idee alleen al kan beangstigend zijn.

 

“ Een aantal jaar geleden (2014) was ik aanwezig bij een atletiekwedstrijd van mijn oudste dochter Kyara. Ze was op dat moment 10 jaar oud. Samen met haar leeftijdsgenootjes maakten ze zich gereed voor de 60 meter sprint. Het viel mij op dat de meiden in een jaar tijd erg gegroeid waren en realiseerde me dat het niet lang meer zou duren voordat mijn kleine meid ongesteld zou worden.

Plotseling sloeg de paniek toe. Heb ik haar wel goed voorbereid? Kan ze straks nog wel normaal sporten en naar slaapfeestjes? En hoe gaat dat dan op school? Houdt de meester rekening met haar als je buikpijn heeft en kan ze zich normaal verschonen?

Ik stelde mezelf de vraag hoe ik het gemakkelijker voor haar zou kunnen maken. Erover praten is natuurlijk het allerbelangrijkste maar ik wilde meer doen. Niet alleen voor haar, maar ook voor haar vriendinnen, haar nichtjes en uiteindelijk ook haar zusje. Zo is het idee ontstaan om menstruatie-onderbroekjes voor tienermeiden te ontwikkelen. Onderbroekjes die doorlek-ongelukjes helpen voorkomen, ook verkrijgbaar in kindermaten.

Het period-proof ondergoed wordt inmiddels al een paar jaar online verkocht. Lieve berichten van oma’s en positieve reacties van moeders bevestigen mij dat ik een mooi product op de markt heb gezet. Kyara is inmiddels 15 jaar oud en draagt de broekjes nog steeds als ze ongesteld is. Vooral tijdens het sporten en slapen zijn ze ideaal. Ongesteld zijn is gewoon niet leuk, maar ik hoop dat de onderbroekjes van Birdie Rock meiden meer zelfvertrouwen en een veiliger gevoel geven."

 

Met ontzettend veel zorg en liefde gemaakt

Esther Parisius