Home » Happy Pantiez » Eerste keer ongesteld

Eerste keer ongesteld

Voor de eerste keer ongesteld worden is helemaal niet leuk. Sterker nog, IT SUCKS! 

 

De meeste meisjes worden tussen hun 10e en 15e jaar ongesteld. Natuurlijk ervaart iedereen ongesteld zijn op een andere manier. Sommige meisjes hebben hevige buik- of rugkrampen. Anderen hebben weer last van andere kwaaltjes zoals hoofdpijn, puistjes of ontzettend trek in chocolade. Eén ding staat vast, het is niet de meest favoriete tijd van de maand.

 

Vooral als je nog op de basisschool zit is het erg ongemakkelijk. Vaak ben je één van de weinige in de klas en onderling wordt er nauwelijks over gesproken. Je schaamt je er dan ook vaak voor en je voelt je erg onzeker. 

Je ervoor schamen hoeft natuurlijk helemaal niet als je bedenkt dat elke vrouw gemiddeld 1 keer per maand ongesteld is. Helaas heerst er nog steeds een taboe op dit onderwerp alhoewel we het er de afgelopen jaren steeds vaker over hebben.

 

Birdie Rock maakt onderbroekjes speciaal voor als je ongesteld bent. De broekjes zitten erg prettig en geven extra bescherming. Ze helpen zelfs doorlek-ongelukjes voorkomen. Heel fijn als je bijvoorbeeld gaat sporten of een logeerpartijtje hebt.

 

Wil je meer weten over het onderwerp menstruatie, ga dan naar het online magazine Period!. Daar vind je allerlei leuke artikelen en tips over dit onderwerp.